Golden Earring viert 50e verjaardag in Amsterdam

De Nederlandse rockgroep Golden Earring heeft in een uitverkochte Ziggo Dome zijn 50e verjaardag gevierd. "Welkom bij ons honderdjarige bestaan", grapte zanger Barry Hay. De zestigers stonden drie uur lang op het podium en speelden een set met al hun grootste hits.

Golden Earring heeft gisteravond een feestje gebouwd in de Ziggo Dome in Amsterdam. De band werd 50 jaar geleden opgericht door de toen 13-jarige gitarist George Kooymans en de 15-jarige bassist Rinus Gerritsen.

Het eerste succes kwam er in 1965 met het nummer "Just go". De bekendste nummers van de band zijn "Radar love", "When the lady smiles" en "Twillight zone". Tot 1969 heette de band The Golden Earrings.

Tijdens het jubileumconcert in Amsterdam werden ook enkele nieuwe nummers gespeeld. Golden Earring bracht onder meer "Je regrette" en "That's why I believe in her".

Het meest recente album van Golden Earring verscheen in 2012 en heeft als titel "Tits 'n ass". Begin december stond de band nog op het podium van de AB in Brussel om zijn vijftigste verjaardag te vieren in België.