Meyrem Almaci wil Belgische klimaattop binnen de 6 maanden

Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil binnen de zes maanden een Belgische klimaattop. "Laten we met het historisch akkoord van Parijs ook geschiedenis schrijven in België", zei ze in "De zevende dag" op Eén.
Foto Kurt bvba

Groen is tevreden met het bereikte akkoord in Parijs en wil er snel een Belgisch vervolg aan breien. "Laten we niet opnieuw zes jaar onderhandelen over een intra-Belgisch klimaatakkoord, maar nu al de toekomst voorbereiden", zegt Almaci.

Met een Belgische klimaattop wil ze de doelstellingen vertalen in concrete beleidsdaden.

Een brede beweging van industrie tot middenveldorganisaties staat volgens haar achter dat hoge ambitieniveau. "Meer jobs, energiezuinige woningen, lekker en gezond voedsel van hier, ingebouwde veroudering van producten verbieden en duurzame mobiliteit. Er liggen zo veel positieve kansen, dat de beleidsmakers ze nu met beide handen moet grijpen."