Twintiger aangehouden die tegen 250 kilometer per uur over E17 scheurde

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft een twintigjarige man aangehouden die vorige nacht tegen 250 kilometer per uur over de E17 van Kortrijk naar Sint-Niklaas scheurde.
(Archieffoto)

De man stal gisteravond in de Noord-Franse stad Rijsel een wagen en sloeg op de vlucht. "Een getuige van de garagediefstal had vanuit Rijsel de achtervolging op de man ingezet", verduidelijkt Caroline Jonckers van het parket van Oost-Vlaanderen. "In België werd de achtervolging overgenomen door de wegpolitie. De verdacht reed tegen hallucinante snelheden van meer dan 250 kilometer per uur over Kortrijk tot in Sint-Niklaas. Door zijn bijzonder gevaarlijke rijstijl kon hij drie wagens van de wegpolitie afschudden."

Uiteindelijk verliet de twintiger de E17 in Sint-Niklaas om daar de N41 richting Temse op te rijden. "Hij raakte de controle kwijt over het stuur en kwam met de wagen in de gracht terecht. De verdachte vluchtte te voet weg in de velden. Hij kon naderhand worden onderschept op de E17 waar hij, op de pechstrook, terug in de richting van Kortrijk aan het wandelen was."

De wegpiraat werd gearresteerd en voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield hem aan op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer. De feiten van de diefstal in Frankrijk zullen apart worden behandeld.