Verdachte gedwongen abortussen bij FARC-strijders opgepakt

In Spanje is een man opgepakt die ervan wordt verdacht jarenlang gedwongen abortussen te hebben uitgevoerd bij leden van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. Colombia vraagt zijn uitlevering.
AP2000
(Archieffoto)

Afgelopen vrijdag maakte Colombia bekend dat het een onderzoek was gestart naar minstens 150 gedwongen abortussen bij de FARC.

Gisteren bleek dat de Spaanse politie een verdachte heeft gearresteerd. Het gaat om een man die de afgelopen tijd werkte als verpleger in een ziekenhuis in Madrid.

Volgens de openbaar aanklager moesten vrouwelijke strijders hun zwangerschap vroegtijdig beëindigen zodat ze konden blijven vechten. Volgens hem is er "bewijs dat gedwongen abortus het beleid was bij de FARC".