"Het huis" krijgt tweede seizoen

"Het huis", het praatprogramma van televisiemaker Eric Goens, krijgt een tweede seizoen. Eén heeft na een succesvol debuutseizoen een nieuwe reeks besteld. "Het huis" trok gemiddeld 1,1 miljoen kijkers per aflevering. De aflevering met Karen Damen was de populairste.
© VRT - Paul van Rooy

Goens sloot een centrale gast gedurende 24 uur op in "het Huis" op een afgelegen locatie. Daar doorliep de televisiemaker samen met de gast verschillende kamers. Op die manier werd er onder meer gepraat over diens kindertijd en de zonden van de bekende figuur aan bod. De gast kreeg telkens ook verrassingsbezoek tijdens zijn verblijf in "het Huis".

"Het Huis" lokte gemiddeld 1,1 miljoen kijkers (live + uitgesteld kijken) per aflevering. De best bekeken aflevering was die waarin Karen Damen (1.338.690 kijkers) herinneringen ophaalde aan haar K3-periode samen met Kristel Verbeke.

De sterkst gewaardeerde aflevering was die rond atlete Marieke Vervoort, met een waarderingscijfer van 8,95/10. Ruim de helft van de Vlamingen (51,7%) keek afgelopen seizoen minstens 10 opeenvolgende minuten naar het programma.

Vanavond wordt de voorlopig laatste aflevering van "Het huis" uitgezonden, met centrale gast Kobe Ilsen.