"Hondenaffaire" Johnny Depp in april voor de rechter

Amber Heard, de vriendin van Johnny Depp, moet in april voor een Australische rechter verschijnen voor dierensmokkel. Ze liet Depps honden Pistol en Boo overkomen tijdens de opnames van de nieuwe "Pirates"-film, weliswaar zonder de toestemming van de Australische autoriteiten.

Amber Heard liet in mei de honden van haar partner Johnny Depp, Pistol en Boo overvliegen naar Australië tijdens de opnames van de nieuwe "Pirates"-film. Omdat het koppel geen toestemming had gevraagd om de dieren te importeren, dreigden de autoriteiten ermee om de dieren af te maken. Dat gebeurde uiteindelijk niet, maar Heard moet zich wel op 18 april 2016 verantwoorden voor dierensmokkel.

Australië hanteert strenge importwetten. Honden en katten moeten eerst maandenlang in quarantaine blijven, om zeker te zijn dat ze geen ziektes het land binnenbrengen. Depps huisdieren werden echter via een privévlucht en de grote handtas van Heard het land binnengesmokkeld, zonder toestemming. Op een inbreuk van de sanitaire voorschriften staat tot een jaar cel.

Naast Heard zijn er voor het proces 12 getuigen opgeroepen. Het is niet duidelijk of Johnny Depp zelf moet getuigen in deze zaak.