AC/DC komt in mei naar Werchter

AC/DC komt volgend jaar naar Werchter. De Australische band zal niet te zien zijn op Rock Werchter, maar wel op een concert dat kadert in de Rock Or Bust World Tour, zo is bevestigd aan Studio Brussel. De voorverkoop voor het concert gaat vrijdag van start.

AC/DC staat volgend jaar ook op het podium in Marseille, Hamburg, Londen en Manchester. In Werchter komt AC/DC op Pinkstermaandag 16 mei langs.

De Australische hardrockband AC/DC stond eerder dit jaar al op het podium in Dessel. Op de weide van Graspop werd ook een speciaal concert in het kader van de Rock Or Bust World Tour van de hardrockers. Die lucratieve tournee gaat nog een tijdje door.

AC/DC is bekend van nummers als "Highway to hell", "Back in black", "Whole lotta Rosie" en "For those about to rock". De groep werd in 1973 opgericht en brak door met het album "High voltage" in 1975. Zanger Bon Scott overleed in 1980 en werd met succes opgevolgd door Brian Johnson, die vandaag nog steeds zingt bij de band.

De ticketverkoop start komende vrijdag om 9.30 uur. Het vorige concert van AC/DC in Dessel was eerder dit jaar in minder dan twee uur tijd uitverkocht.