ACOD wil vier dagen staken in gevangenissen in december

De ACOD heeft opgeroepen tot een staking bij de gevangenissen. Die zou starten op donderdag 17 december om 22 uur en duren tot dinsdag 22 december 6 uur, zo meldt de vakbond.

"Na maanden van onderhandelingen over de problemen in de Belgische gevangenissen bracht ook het overleg vanochtend op het kabinet van de minister van Justitie niets op", zegt Gino Hoppe van de ACOD. Daarom besliste de vakbond op te roepen tot een staking.

"Als een positief antwoord op de eisen uitblijft, volgen er nadien nog stakingen", benadrukt Hoppe. Met name van zondag 27 december 22 uur tot woensdag 30 december 6 uur en van zondag 3 januari 22 uur tot donderdag 7 januari 6 uur.

"Alle acties die intussen genomen worden in de inrichtingen worden gesteund door deze stakingsaanzegging", besluit Hoppe.