Fietser (16) omgekomen bij ongeval met vluchtmisdrijf

Aan de Heidestraat in Meeuwen-Gruitrode is vanmorgen een 16-jarige fietser om het leven gekomen bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Het slachtoffer was onderweg naar huis toen hij door een auto werd aangereden. Die reed weg na het ongeval. In de loop van de voormiddag is een verdachte opgepakt, een man van 31 uit Peer.

De jongen was gisteren na het afleggen van zijn laatste examen naar een vriend gegaan om te vieren. Om 2 uur 's nachts vertrok hij naar huis. Maar daar is hij nooit aangekomen. Een getuige vond om 6 uur vanmorgen het lichaam van de jongen in de gracht aan de Heidestraat.

De familie krijgt ondersteuning van slachtofferopvang. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plekke en startte meteen een onderzoek naar de dader van het vluchtmisdrijf.

"Op basis van enkele brokstukken op de plaats van de aanrijding gingen we op zoek naar een donkerkleurige Mazda", zegt woordvoerder Eric Cenens van de politie Kempenland. Door intensief onderzoek kwam de politie uit bij een 31-jarige man in Peer, eigenaar van een zwarte Mazda 5.

De beschadigde auto werd aangetroffen bij de ouders van de 31-jarige verdachte. Die wonen in dezelfde straat als het slachtoffer. De schade aan de wagen kwam overeen met de gevolgen bij een aanrijding met een fietser. De man is gearresteerd en verhoord.

De omgekomen tiener is de vijfde dode in het Limburgse verkeer in vijf dagen tijd.

Meest gelezen