Google en Facebook bannen haatboodschappen in Duitsland

Facebook en Google zijn overeengekomen om de Duitse wetten na te leven en voortaan haatboodschappen op hun sociale netwerksites te bannen. De Duitse regering had al meermaals zijn beklag gedaan bij de Amerikaanse internetgiganten dat ze te traag reageerden op xenofobische boodschappen.

Facebook en Google gaan een "user friendly mechanisms" installeren wat het voor de gebruikers gemakkelijk zal maken om haatboodschappen te rapporteren. Profielen kunnen ook sneller geschrapt worden.

Het probleem van de vooral xenofobe haatboodschappen nam sterk toe sinds de vluchtelingencrisis tot een hoogtepunt kwam. In Duitsland zijn ondertussen al meer dan 1 miljoen vluchtelingen geregistreerd.

Het was de Duitse minister van Justitie Heiko Maas die aan de bedrijven had gevraagd om dit probleem te verhelpen.

Meest gelezen