Informatienummer voor terreurdreiging in stand-by gezet

Het informatienummer 1771 van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken wordt voorlopig stilgelegd. Indien nodig kan het nummer snel weer worden geactiveerd.

Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken activeerde het nummer 1771 op 22 november naar aanleiding van het optrekken van het dreigingsniveau voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot 4. Verontruste burgers konden er terecht met vragen over het dreigingsniveau en de veiligheidsmaatregelen die daarmee gepaard gingen.

Op 25 dagen tijd beantwoordden de medewerkers 23.491 oproepen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Het nummer had een piek op de dag van zijn lancering, toen er 3.295 oproepen per uur binnenkwamen. De afgelopen week waren dat er nog maar een tiental per dag.

Informatie over het terreurniveau en de aanbevelingen staan nog op de website en de sociale media van het Crisiscentrum.