Kevin Janssens delft onderspit in "Slimste mens"

De VRT-gezichten Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis hebben acteur Kevin Janssens huiswaarts gestuurd in de finaleweek van "De slimste mens ter wereld" op Vier. Kobe Ilsen stond er lange tijd goed voor, maar moest uiteindelijk de overwinning van de dag aan Danira Boukhriss Terkessidis laten. In de finale deed hij het beter dan Kevin Janssens.

Nog twee keer slapen en de ontknoping van het dertiende seizoen van de tv-quiz "De slimste mens ter wereld" is bekend. In de tweede aflevering van de laatste finaleweek namen Danira Boukhriss Terkessidis en Kevin Janssens het op tegen Kobe Ilsen.

Kobe Ilsen begon veelbelovend en tot aan de videoronde zag het ernaar uit dat hij de overwinning van de dag op zijn conto mocht schrijven, maar dat was buiten Danira Boukhriss Terkessidis gerekend.

De VRT-journaliste had haar vijf antwoorden juist, goed voor 150 punten. Bovendien snoepte ze nog eens veertig punten af van Kobe Ilsen door Patrice Lumumba te herkennen in een filmpje over de onafhankelijkheid van Belgisch Congo in 1960.

Boukhriss Terkessidis kon niet zo overtuigend winnen als maandag, maar haar eindscore van 387 punten was ruim voldoende om Kobe Ilsen (262) en Kevin Janssens (227) voor te blijven. In het finalespel bleek Ilsen te uitgekookt voor Janssens. Hij liet zich strategisch zakken bij een vraag over Willem Elsschot en speelde Janssens naar huis met een vraag over de duurste winkelstraten in België.

Finale: Kobe Ilsen vs Kevin Janssens

"Danira, heb jij hier net een pinguin voorbij zien lopen?"