SP.A-Leuven duidt Mohamed Ridouani aan als lijsttrekker

Met een overweldigende meerderheid van 92 procent hebben de leden van de Leuvense SP.A-afdeling Mohamed Ridouani aangewezen als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De SP.A schuift Ridouani dus naar voor als kandidaat-burgemeester, die Louis Tobback moet opvolgen. Tobback wordt in 2018 80 jaar en is sinds 1995 burgemeester van de universiteitsstad. Ridouani was de enige kandidaat-lijsttrekker.

De 36-jarige Ridouani is in Leuven geboren als zoon van ouders die in de jaren '60 uit Marokko immigreerden. Hij studeerde handelswetenschappen aan de KU Leuven en is sinds 2006 schepen. Momenteel is hij bevoegd voor leefmilieu, onderwijs, economie, personeelszaken en diversiteit.

In Leuven geniet hij bekendheid als initiatiefnemer van het buddy-project dat naschoolse begeleiding organiseert voor momenteel zo'n 1.500 leerlingen. Hij lag ook aan de basis van de brede maatschappelijke coalitie die allerhande initiatieven neemt om Leuven tegen 2030 klimaatneutraal te maken. Recent lanceerde hij Mindgate waarbij de stad met spelers als IMEC de universiteitsstad internationaal meer op de kaart probeert te zetten.

Ridouani herhaalde dinsdagavond dat hij van Leuven "een van de meest welvarende, zorgzame en groene steden van Europa wil maken". De kansen die hij zelf kreeg om zich als kind uit een arbeidersgezin van vreemde herkomst maatschappelijk op te werken, wil hij nu ook aan anderen geven, onder meer aan de 20.000 kinderen die in Leuven onderwijs volgen. Naast een zorgzame stad moet Leuven ook een van de meest groene steden worden. "Ik sta voor een stad waar stadsvernieuwing hand in hand gaat met bruisende, solidaire en verbonden gemeenschappen, voor een stad waar mensen hun dromen kunnen waarmaken, een stad waar elk een eigen achtergrond heeft en iedereen toch Leuvenaar is", aldus Ridouani.

Meest gelezen