Volgend jaar 539 extra jobs bij Nike in België

Nike wil in België volgend jaar in totaal 539 personen aanwerven voor haar vier distributiecentra en een magazijn in aanbouw. Dat meldt bediendebond BBTK en het nieuws wordt bevestigd door de directie. In het nieuwe magazijn in Ham wordt gestart met 220 vaste medewerkers, een aantal dat later nog kan toenemen.
De vestiging van Nike in Laakdal.

Nike heeft op de grens van de gemeenten Laakdal en Ham drie distributiecentra, en ook een centrum in Herentals. Vandaar worden sportartikelen verdeeld naar West-, Centraal-, en Oost-Europa. Momenteel wordt in het Limburgse Ham volop aan een magazijn gebouwd. Midden 2016 moet dat klaar zijn voor gebruik

Eerder had Nike al aangekondigd dat het aantal jobs boven de 500 zou liggen. Door de aanhoudende groei in Europa kan men nu een totaal van 539 jobs aankondigen.

"Het gaat om 430 bijkomende medewerkers voor onder meer picking, packing en verscheping, dit voor een ploegensysteem met een bediendecontract. We vragen ook 40 eerstelijnsverantwoordelijken met een bachelor- of masterdiploma, alsook diverse planners, onderhoudstechnici, IT'ers, enzovoort", bevestigt personeelsdirecteur Filip Peeters de cijfers, die de directie morgen bekend wou maken.

"Zo'n 200 contracten willen we toekennen aan 200 van de circa 600 tijdelijke werknemers, die er gezien het seizoensgebonden werk zijn."

"Niet alles is kommer en kwel in de Kempen"

Bij BBTK Kempen is men blij met de extra jobs, in een streek die economisch aanzienlijk lijdt, onder meer door de sluiting van Ford Genk, Heinz en aanhoudend banenverlies bij Philips.

"Niet alles is kommer en kwel in de Kempen. In 1994 werkten 199 mensen bij Nike. Eind dit jaar zijn het er 2.361 vaste medewerkers. Dat zal dus in de eerste helft van 2016 toenemen tot ongeveer 2.900 vaste medewerkers. Dit is een levend bewijs dat in de logistieke sector vandaag e-commerce mogelijk is", verklaart BBTK-secretaris Stan Hens.

Morgen lanceert Nike de specifieke jobwebsite www.thejourneyisyours.be.