België en Nederland willen samen woekerverkoop tickets aanpakken

België en Nederland gaan onderzoeken hoe ze samen de doorverkoop van concerttickets aan woekerprijzen kunnen aanpakken. Dat hebben de economieministers van beide landen, Kris Peeters en Henk Kamp, afgesproken via de telefoon.

Beide ministers van Economie geven opdracht aan experten om te onderzoeken hoe ze de nodige stappen kunnen zetten, zegt het kabinet van minister Peeters vandaag.

Nadat de aangekondigde concerten van de Britse zangeres Adele in het Antwerpse Sportpaleis in een mum van tijd uitverkocht waren, bleken doorverkoopsites nog tickets aan te bieden tegen woekerprijzen. In ons land is dat illegaal. Minister Peeters kondigde al aan dat doorverkopers opgespoord en vervolgd kunnen worden.

Omdat de regelgeving in Nederland anders is, blijkt het niet zo eenvoudig om op te treden tegen sites met een hoofdzetel in Nederland. Peeters kondigde aan dat hij de zaak zou aankaarten bij zijn Nederlandse collega, wat vandaag telefonisch gebeurde. Experten uit beide landen zullen nu nagaan hoe de problematiek aangepakt kan worden.