Frank Underwood doet gooi naar tweede ambtstermijn

De gewiekte Amerikaanse politicus Frank Underwood uit de Netflixserie "House of cards" doet een gooi naar een tweede ambtstermijn. Niet toevallig tijdens het laatste Republikeinse debat van dit jaar, heeft Netflix de verkiezingscampagne van de fictieve politicus gelanceerd.

Netflix kondigt een vierde seizoen van "House of cards" aan met 13 nieuwe afleveringen (vanaf maart). De reeks volgt politicus Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey, in zijn niets en niemand ontziende tocht naar de top. Tijdens de reclameonderbrekingen tijdens het Republikeinse debat op CNN gisterenavond werd een reclamespotje getoond waarin Underwood zijn kandidatuur voor 2016 verkoopt.

Voor de fictieve gooi naar een tweede ambtstermijn is zelfs een campagnesite fu2016.com geopend. De naam van de site is wellicht niet toevallig gekozen: F en U zijn niet alleen de initialen van Frank Underwood, maar zijn ook de afkorting voor "fuck you". Waarmee de makers foert lijken te zeggen aan de echte presidentsverkiezingen volgend jaar.

In onderstaand filmpje doet Underwood een gooi naar een 2e ambtstermijn