Oscar and the Wolf klopt Stromae als artiest van het jaar

Oscar and the Wolf, het alter ego van Max Colombie, heeft Stromae geklopt als beste artiest van 2015 op de Red Bull Elektropedia Awards. De jongeman neemt ook de prijs voor beste live act en beste nummer mee naar huis. Dour heeft Tomorrowland onttroond als beste festival.
Sven Michiels - Photography

Oscar and the Wolf heeft vanavond Stromae geklopt als artiest van het jaar. Max Colombie en de zijnen namen bovendien de award voor beste live act mee naar huis, nadat ze het afgelopen jaar onder meer het Antwerpse Sportpaleis deden vollopen en wint samen met Raving George de award voor beste nummer met "You're mine". Nog opvallend: na vier jaar aan de top moet Tomorrowland het kleinere Dour laten voorgaan als beste festival. De Brusselse club Fuse is voor het vijfde jaar op rij de beste club van het land.

De Gentse broers van 2ManyDJs zijn de beste Belgische dj's van het moment en nemen ook de prijs voor beste remix naar huis voor hun herwerking van Tame Impala. Andere winnaars zijn onder meer STUFF (beste album), Raving George/Charlotte de Witte (beste nummer), Lost Frequencies (doorbraak) en Stromae (beste videoclip).

Overzicht winnaars

- Artiest van het jaar: Oscar and the Wolf
- Beste nummer: Raving George ft. Oscar and the Wolf - "You're mine"
- Beste remix: Tame Impala - "Let it happen" (Soulwax remix)
- Beste album: STUFF - "STUFF"
- Beste producer: Kolombo
- Beste live act: Oscar and the Wolf
- Beste urban act: Woodie Smalls
- Beste MC: Mota
- Beste label: Tangram records
- Beste party: Nächtvøgels
- Beste (really big) party: Roots of minimal
- Beste festival: Dour
- Beste videoclip: Stromae - "Quand c'est?"
- Beste albumhoes: Rinus Van de Velde - "STUFF"
- Beste party fotograaf: Dimitri Bekaert
- Beste radio: LeFtO (Stubru)
- Beste media: Fuzz magazine
- Beste doorbraak: Lost Frequencies
- Beste doorbraak (party): Cirque magique
- Beste beloftevolle artiest: Abraham Blue
- Beste Belgische club: Fuse
- Beste Belgische dj: 2ManyDJs