Pas in 2017 nieuw seizoen van "Fargo"

Fans van "Fargo" blijven tot 2017 op hun honger zitten. Pas dan komt er een derde seizoen van de bejubelde tv-reeks die losjes gebaseerd is op de gelijknamige film. Opnieuw keert geen enkel personage terug in het nieuwe seizoen.
Copyright © ©FX Networks/Courtesy:Everett Collection / Everett Collection

Sinds gisteren is de seizoensfinale van het tweede seizoen van "Fargo" te zien op Netflix. In het verlengde daarvan is bekendgemaakt dat er een derde seizoen komt van de reeks. Tot zover het goede nieuws: de serie zal pas in 2017 te zien zijn. Blijkbaar is dat vooral om praktische redenen. Om de prachtige desolate besneeuwde landschappen van Minnesota en beide Dakota's in beeld te brengen is natuurlijk sneeuw nodig. Volgens schrijver Noah Hawley is het onmogelijk om het scenario af te hebben voor de lente. Dus dan is het wachten geblazen op een nieuwe winter.

De televisieserie "Fargo" is heel losjes gebaseerd op de gelijknamige film van de Coen-broers uit 1996. De serie speelt zich af in hetzelfde universum en dezelfde regio van de VS, maar daar houdt het grotendeels op. Nu en dan zijn er losse verwijzingen naar de film. De film speelt zich af in 1987. Hetzelfde geldt voor seizoen 1 en 2 van de serie. De personages uit het eerste seizoen komen niet terug in seizoen 2. Beide seizoenen spelen zich ook in een andere tijd af: respectievelijk in 2006 en in 1979. Volgens Hawley zal dat ook het geval zijn met het derde seizoen. Geen van de personages komt terug en het verhaal zal zich in 2010 afspelen.