Spaanse premier krijgt vuistslag vol in gezicht

De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft tijdens een verkiezingscampagne-evenement een vuistslag vol in zijn gezicht gekregen. Meer dan een flinke blauwe plek hield hij er echter niet aan over. De dader, een minderjarige jongen, werd opgepakt.

Het incident gebeurde in Pontevedra, de stad in Galicië waar Rajoy vandaag komt. Hij liep er met zijn gevolg door een winkelstraat. De 17-jarige dader stond naast de premier en haalde plots uit. De bril van Rajoy viel daarbij van zijn gezicht.

De jongeman werd even later opgepakt, maar niet nadat hij ook nog een politieagent kon slaan, melden Spaanse media. Over de motieven van de dader is nog niets bekend.

De partij van Mariano Rajoy, de conservatieve Partido Popular, liet weten dat de premier ongedeerd was. Op beelden is evenwel te zien hoe de Spaanse premier een blauwe plek in het gezicht heeft. Zelf liet Rajoy op Twitter weten dat hij oké is en dat hij al op weg is naar een volgende verkiezingsbijeenkomst.

In Spanje zijn het komende zondag algemene verkiezingen. Rajoy is op zoek naar een tweede termijn. In de peilingen ligt hij alvast op kop.