Verdachte bekent ongeval met vluchtmisdrijf in Meeuwen-Gruitrode

De man die verdacht wordt van het doodrijden van een 16-jarige fietser in de nacht van maandag op dinsdag in Meeuwen-Gruitrode, heeft vanochtend bekentenissen afgelegd. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

"De verdachte heeft voor de onderzoeksrechter volledige bekentenissen afgelegd", zegt Dominique Renotte van het parket. De man wordt beschuldigd van onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Hij riskeert daarvoor een maximumstraf van 5 jaar. "Indien zou blijken dat het slachtoffer op het ogenblik van de feiten nog niet overleden was, kan "schuldig verzuim" er mogelijk nog aan worden toegevoegd. Dat zal het voorwerp uitmaken van het verdere onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter."

De politie kwam de verdachte heel snel op het spoor door de brokstukken van zijn auto die op de plaats van het ongeval waren achtergebleven. Een bron bevestigt intussen aan VRT Nieuws dat de verdachte gemerkt had dat hij iets had aangereden. Hij zou de fiets zelfs nog aan de kant hebben gelegd voor hij voortreed. Hij zou ook gedronken hebben.