1.200 asielzoekers opgevangen in de schaduw van de Efteling

In vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel worden 1.200 asielzoekers opgevangen. Het gaat om een tijdelijke opvang die duurt van eind december tot 1 april, meldt de gemeente Loon op Zand waar het dorp Kaatsheuvel onder valt.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had de eigenaar van de Oostappen Groep, de eigenaar van het vakantiepark, gevraagd om tijdelijk woonruimte voor asielzoekers beschikbaar te stellen. Het recreatiebedrijf stemde in, waarna de gemeente akkoord ging met de komst van maximaal 1.200 vluchtelingen.

"We zijn een gastvrije gemeente en de nood is op dit moment in Nederland zo hoog, dat de gemeente hiermee heeft ingestemd", aldus Loon op Zand op zijn website.

Droomgaard ligt op steenworp afstand van attractiepark De Efteling. Maandag houdt de gemeente een informatiebijeenkomst voor de inwoners.