"Ongeval veroorzaken? Daar had ik echt niet aan gedacht"

Een teveel aan liefde kan dodelijk zijn, dat weet elke trouwe Queenfan. Gelukkig voor Vidal Valladares Navas is het zover niet gekomen toen hij doodleuk besliste om op een van de drukste snelwegen van de VS uit te stappen, om zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Op bovenstaande beelden zien we hoe de 24-jarige jongeman op de knieën gaat voor zijn vriendin. Achter zijn wagen staan honderden voertuigen stil, stomverbaasde bestuurders kunnen het romantische tafereel alleen maar gadeslaan. 

Zijn bovenstaande Instagram-post werd snel weggehaald nadat hij kritiek had gekregen op zijn gedrag. Zijn hoop dat alles zou overwaaien ging vliegen, omdat iemand de beelden intussen ook op YouTube had gezet. Zijn boodschap bij de video was minder rooskleurig. "Idioot sluit snelweg af om een aanzoek te doen", is de titel van de video. 

Zelf ziet Valladares geen graten in wat hij heeft gedaan. Volgens hem werd zijn wagen gevolgd door vrienden en familieleden die speciaal voor hem een blokkade konden vormen op de snelweg. "Ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht dat ik op die manier een ongeluk zou kunnen veroorzaken", zegt de romanticus tegen de Houston Chronicle.

Aanvankelijk leek het erop dat de politie geen klacht zou indienen, maar intussen zou hij toch een aanklacht riskeren voor obstructie van de snelweg. Daar staat een celstraf van 6 maanden tegenover. "We zijn heel gelukkig voor het koppel, maar zijn gedrag kunnen we niet tolereren", klinkt het bij de politie. "Mensen hadden kunnen sterven hierdoor;"

Nog dit: het antwoord op zijn aanzoek was ja.

lees ook