"Taxshelter wordt uitgebreid naar podiumkunsten"

De federale regering gaat de fiscale gunstmaatregel voor bedrijven die in film- en tv-series investeren uitbreiden. Voortaan zullen ook investeringen in podiumkunsten voor 310 procent fiscaal aftrekbaar zijn. De regering-Michel zal volgens De Tijd het wetsontwerp deze week nog goedkeuren.

De taxshelter voor de Belgische filmindustrie werd in 2003 in het leven geroepen. Bedrijven die investeren in film- of tv-producties kunnen hun investering voor 310 procent fiscaal inbrengen.

De voorbije twaalf jaar vloeide naar schatting 1 miljard euro taxsheltergeld naar de Belgische filmindustrie, goed voor een groei van meer dan twintig procent.

In de culturele wereld werd al langer aangedrongen om de fiscale gunstmaatregel uit te breiden naar andere disciplines. Door de besparingen van de Vlaamse overheid zijn verschillende podiumgezelschappen in moeilijkheden gekomen.

De taxshelter voor podiumkunsten kan een nieuwe financiële impuls geven aan verschillende gezelschappen. Het is nog niet duidelijk of ook muziek in aanmerking komt voor de uitgebreide taxshelter.

Meest gelezen