De Lijn past aanbod aan in Vlaams-Brabant en Brugge

De Lijn past vanaf 4 januari haar busaanbod aan in de hele provincie Vlaams-Brabant. Vooral in en rond Grimbergen wijzigt de dienstregeling ingrijpend. Ook in Oost- en West-Vlaanderen wordt het aanbod bijgestuurd. In het centrum van Brugge vinden de meest opvallende wijzigingen plaats.

Voor de regio's Londerzeel, Grimbergen, Wemmel en Asse zijn er wijzigingen op 19 buslijnen. Na de doorgevoerde wijzigingen zouden de bussen vlotter en stipter moeten rijden. Hier en daar worden reiswegen rechtgetrokken en/of worden de rijtijden aangepast.

Zo zal buslijn 242 richting Asse een nieuwe reisweg via de N9k (Leefbaarheidsweg) volgen en zullen de snelbussen 460 en 461 niet meer door het industriegebied Willebroek-Noord rijden maar op de Boomsesteenweg blijven. In en rond Grimbergen zal lijn 230 op weekdagen vaker rijden en in combinatie met lijn 231 Brussel met Humbeek verbinden. Lijnen 233 en 234 verdwijnen, maar de reizigers die deze lijnen gebruikten hebben een alternatief met de versterkte lijnenbundel 230-232 of lijn 260.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen wijzigt De Lijn vanaf 1 januari al haar aanbod in Brugge, naar aanleiding van het gewijzigde mobiliteitsplan van de stad. Er zullen minder bussen door de winkelstraten rijden en een groot deel van de stadslijnen krijgt een gewijzigde reisweg en dienstregeling. 

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zullen vanaf 4 januari dan weer de lijnen 55s en 69 een snellere weg van en naar Gent volgen. Lijn 55s rijdt vanaf dan rechtstreeks via de Kennedylaan tussen Zelzate en Gent. Lijn 69 stopt met kronkelen en wordt opgesplitst in lijn 69 en de nieuwe lijn 68 tussen Evergem, Belzele, Vinderhoute en Gent Zuid.

Alle info vind je terug op de website van De Lijn.