Eerste proces dood Freddie Gray moet worden overgedaan

Het eerste proces in de zaak van de in Baltimore omgekomen Freddie Gray moet worden overgedaan. De jury raakte het namelijk niet eens over de vraag of agent William Porter - een van de zes verdachten - schuldig is aan de dood van de zwarte Amerikaan.

Porter, zelf een zwarte Amerikaan, moet zich verantwoorden voor onvrijwillige doodslag, geweld, het in gevaar brengen van andermans leven en een professionele fout. Ook vijf andere verdachten - 3 blanke en 2 zwarte - moeten later nog voor de rechter verschijnen.

Omdat de jury het niet eens geraakte over de schuld van Porter wordt het eerste proces nietig verklaard. Wellicht zal vandaag de datum voor een nieuw proces worden bepaald.

Het proces kadert in het onderzoek naar het overlijden van Freddy Gray. De zwarte Amerikaan raakte in april van dit jaar gewond aan de hals toen hij werd opgepakt. De man kwam in een coma terecht en stierf een week later, wat tot zware rellen leidde in Baltimore en zelfs in andere steden.