Feestvervoer De Lijn en MIVB rijdt opnieuw uit tijdens nieuwjaarsnacht

De openbaarvervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB bieden ook dit jaar een uitgebreid aanbod aan met oudejaar. De Lijn zet feestbussen en -trams in op 125 trajecten. De MIVB laat de vier Brusselse metrolijnen uitzonderlijk tot 2 uur 's nachts rijden en het nachtbussennet Noctis tot 5.30 uur.

Bij de MIVB is het openbaar vervoer in de nacht van 31 december op 1 januari gratis vanaf middernacht. De Lijn laat abonnees gratis gebruik maken van de feestbussen. In sommige gemeenten kan iedereen een gratis feestbiljet aanvragen dankzij de financiële steun van overheden en/of politiezones. Een biljet kost 3 euro voor een onbeperkt aantal ritten op oudejaarsavond vanaf 18 uur en de hele nieuwjaarsdag.

De MIVB verwacht in Brussel vooral veel feestende mensen rond het De Brouckèreplein en versterkt daarom metrolijnen 1, 2, 5 en 6, een tiental tramlijnen en verschillende buslijnen tot 2 uur 's nachts. Door de verwachte volkstoeloop zullen de premetrostations Lemonnier, Anneessens, Beurs en De Brouckère echter gesloten zijn vanaf 19 uur en worden enkele buslijnen beperkt tot het Centraal Station of Anneessens.

Alle info is beschikbaar via de website van de MIVB. De Lijn verwijst voor het eindejaarsaanbod naar een specifieke website, aangezien er veel gelegenheidstrajecten worden afgewerkt. Reizigers die de avond zelf nog vragen hebben kunnen tot 6 uur 's ochtends terecht op het nummer 070/220.200. De NMBS past zijn aanbod op oudejaarsavond niet aan.