Hadise en Alexander Rybak adviseren Eurosongkandidaten

De vijf kandidaten van "Eurosong 2016" op Eén zullen in januari advies krijgen van zes experten. Op 17 januari wordt de Belgische Songfestivalinzending gekozen. Stijn Kolacny, Alexander Rybak, Tom Helsen, Beverly Jo Scott, Hadise en Christer Björkman zullen de kandidaten bijstaan met raad en daad.

Eén gaat begin januari op zoek naar de geschikte Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Tijdens drie liveshows op 3, 10 en 17 januari zullen Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Maryllis Uitterlinden het beste van zichzelf geven. Een van hen zal ons land vertegenwoordigen in Stockholm.

In "Eurosong 2016" is er geen jury met stemrecht. De keuze wordt helemaal overgelaten aan de kijkers van Eén en de tien internationale jury's.

In elke liveshow zullen twee experten hun feedback geven aan de kandidaten. Op 3 januari zijn Stijn Kolacny en Alexander Rybak van de partij. Kolacny is bekend van het meisjeskoor Scala. Alexander Rybak uit Noorwegen won het Songfestival in 2009 met "Fairytale".

Hadise en Zweedse talentscout in laatste show

Tijdens de tweede liveshow op zondag 10 januari zullen Tom Helsen en Beverly Jo Scott de kandidaten bijstaan met hun tips. In de tweede show stellen de kandidaten hun nummer voor. Beverly Jo Scott schreef nummers voor onder anderen Triggerfinger en Stan Van Samang. Ze schreef ook mee aan "Rhythm inside" van Loïc Nottet.

In de laatste liveshow zal presentator Peter Van de Veire de experten Hadise en Christer Björkman verwelkomen. Hadise werd in 2009 vierde op het Eurovisiesongfestival. De Zweedse organisator van de preselecties Christer Björkman zal zijn licht ook laten schijnen over de Belgische kandidaten.

Op het einde van de derde liveshow op 17 januari zal de Belgische kandidaat voor het 61e Eurovisiesongfestival bekendgemaakt worden.

Meest gelezen