Topmodel voor rechtbank wegens belastingontduiking

Het Israëlische topmodel Bar Refaeli moet voor de rechtbank in haar thuisland verschijnen omdat ze aan belastingontduiking zou hebben gedaan. De advocaten van Refaeli ontkennen alle beschuldigingen.

Volgens lokale media werd het internationaal topmodel bijna 12 uur ondervraagd over haar belastingaangiftes. Ze wordt ervan verdacht luxe-items, zoals haar Range Rover en Lexus, niet te hebben aangegeven bij de belastingen. Ook haar appartement in Tel Aviv zou ze niet hebben ingebracht.

Het 30-jarige Israëlische topmodel zou hebben ontkend dat ze in Israël woont om de belastingen niet te moeten betalen. "Deze zaak start een discussie rond wie er nu beschouwd wordt als een inwoner van Israël", zei haar advocate Giora Aderet voor de rechtbank in Tel Aviv.

Het is niet de eerste keer dat Refaeli in opspraak komt in Israël. Eerder voldeed ze niet aan haar militaire dienstplicht, al kon ze daar wel een regeling voor treffen.