WhatsApp na 12 uur opnieuw geactiveerd in Brazilië

Na 12 uur inactiviteit werd de berichtenservice voor mobiele telefoons Whatsapp in Brazilië opnieuw geactiveerd. Een rechter in Brazilië had WhatsApp uit de ether gehaald. De reden daarvoor is niet duidelijk. Braziliaanse media vermoeden dat WhatsApp tot twee keer toe een gerechtelijk bevel om informatie over te dragen, heeft genegeerd.
AP2012

De berichtenservice WhatsApp werd om middernacht offline gehaald in Brazilië. Een rechter heeft beslist dat WhatsApp 48 uur geblokkeerd moet worden. De reden voor de beslissing is onduidelijk. Er zijn geen details bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat WhatsApp onder vuur ligt in Brazilië. Eerder dit jaar ontstond controverse toen WhatsApp niet onmiddellijk wou meewerken in het onderzoek naar een pedofiliezaak. De rechter eiste gegevens en berichten van verdachten op, maar WhatsApp ging daar niet meteen op in.

WhatsApp wordt door bijna 100 miljoen Brazilianen gebruikt. De app is de populairste app in Brazilië. Tachtig procent van de smartphones in het land zouden uitgerust zijn met WhatsApp.