"Het gaat hier prachtig zijn de komende zeven dagen"

Ze zijn eraan begonnen. In De Schorre in Boom is voor de tiende keer de aftrap gegeven van Music For Life. De komende 154 uur zullen Studio Brussel-presentatrices Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Eva De Roo verzoekplaatjes draaien in ruil voor geld voor een van de vele goede doelen. "Het gaat hier prachtig zijn."

"Ik ben er echt zo klaar voor", zei presentatrice Siska Schoeters een uur voor de start op de radiozender. Zij wordt samen met haar twee collega's de komende zeven dagen opgesloten in "een iglo" op het terrein in Boom. "Maar dat is niet erg. Het is hier nog maagdelijk ongeschonden, maar het ziet er fantastisch uit."

De presentatrice denkt dat het er de komende dagen enkel beter gaat uitzien "met alle mensen die hier zullen langskomen en aan de telefoon hangen. Ik geloof dat het hier prachtig zal zijn de komende zeven dagen."

"Welkom"

Om 8 uur was het dan eindelijk zover. "Welkom bij Music For Life", klonk het door de radio. Het jaarlijkse muziekfeest voor het goede doel is weer begonnen. "We gaan vooral verzoekplaten draaien voor de meer dan duizend goede doelen en heel wat mensen komen vertellen over de acties die zij hebben georganiseerd. Ook vele artiesten komen langs", zegt Eva De Roo. Vandaag zijn dat onder meer Jasper Steverlinck, Trixie Whitley en Tourist Lemc.

"Renegade" van X Ambassadors was het eerste nummer dat de luisteraars te horen kregen. En dat zal niet de laatste keer geweest zijn, als we de presentatrice mogen geloven. "Dit is nu al hét Music For Life-nummer van dit jaar."

De eerste gasten in de tent van de Music For Life-presentatrices waren Jeroen Baert - burgemeester van Boom - en Bruno Peeters, gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Zij mochten als eerste "de vlam" doen branden. "Het is hier nog veel mooier dan vorig jaar", zegt Peeters. "Jullie hebben jullie best gedaan."

"De warmste radio"

Over een week - op 24 december - wordt bekendgemaakt hoeveel alle acties samen hebben opgeleverd. Die dag maakt Studio Brussel samen met Radio 1, Radio 2 en MNM een hele dag lang "De warmste radio", die op alle netten te volgen zal zijn.

Volg live

"De warmste week" van Music For Life is de komende dagen op alle kanalen te volgen.  Behalve op de radio, zal de uitzending ook vaak live te zien zijn op Eén, Eén Plus of Canvas. Via de Trekker Live-app is het daarnaast mogelijk om de iglo letterlijk langs alle kanten live te bekijken. Tot slot is er ook een continu livestream op de website van Studio Brussel.

Tien keer Music For Life

Music For Life is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Tijd om terug te blikken op alle voorbije edities, vond Studio Brussel. Op een speciale webpagina worden de hoogtepunten van de voorbije jaren opgelijst.