Belgische architect Pierre Hebbelinck geridderd in Frankrijk

De Belgische architect Pierre Hebbelinck is in de Franse Orde van Kunsten en Letteren geridderd door de ambassadeur van Frankrijk in Brussel. Dat heeft de ambassade laten weten.

Pierre Hebbelinck (°1956) onderscheidde zich in de architectuur en stedenbouw. Het atelier dat hij met Pierre de Wit leidt, realiseerde projecten als het Musée des Arts Contemporains du Grand Hornu (Mac's), waarvoor het architectenbureau de Baron Hortaprijs kreeg, het Théâtre du Manège in Bergen, het Théâtre de Liège en het Memorial Museum van Bergen.

Het atelier Pierre Hebbelinck werkt aan projecten die in Frankrijk in de ontwerpfase zitten, onder meer een muziekschool in Montataire.

Pierre Hebbelinck, die lezingen over architectuur geeft in België, Frankrijk, Oost-Europa of Latijns-Amerika, is ook de oprichter van de uitgeverij Fourre-Tout, die een dertigtal titels publiceerde, waaronder de collectie Architexto.