Dertien bewoners naar ziekenhuis na zware uitslaande brand in Aalst

Bij een zware uitslaande brand in drie woningen in Aalst zijn de afgelopen nacht dertien bewoners naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Een man verkeerde in levensgevaar en werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

De brand brak uit rond 2.30 uur in een rijwoning in de Arendstraat. Uit het pand werden negen personen, zeven kinderen en hun ouders, geëvacueerd. Het vuur verspreidde zich ook naar twee aanpalende huizen, die zware schade opliepen. Uit die woningen werden vier bewoners geëvacueerd.

Alle dertien personen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Acht van hen naar het ASZ Aalst en vijf naar het OLV Aalst. "Later werden vier slachtoffers vanuit het ASZ naar het OLV Ziekenhuis overgebracht zodat alle personen uit dezelfde familie werden herenigd. Wegens rookinhalatie was voor deze personen een behandeling in de hyperbare zuurstoftank van het OLV Ziekenhuis aangewezen", zegt burgemeester Christoph D'Haese. De vader van het getroffen gezin verkeerde in levensgevaar en werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.