Ivan De Vadder presenteert "De afspraak op vrijdag"

Ivan De Vadder presenteert vanaf 8 januari "De afspraak op vrijdag" op Canvas. Aan het einde van de week zet De Vadder in het programma de politieke duiding in de kijker. Samen met één politicus en twee andere gasten overloopt hij de voorbije week in de Wetstraat.

Van maandag tot donderdag blijft Bart Schols het gezicht van "De afspraak". Het programma behandelt dan nog steeds het nieuws van de dag en de brede actualiteit. "De afspraak" wordt na de kerstvakantie uitgezonden om 20.30 uur als onderdeel van het nieuwsuur van Canvas. Op vrijdag presenteert De Vadder om 20.30 uur een bijzondere uitzending over de politieke actualiteit van de afgelopen week. Het programma "Keien van de Wetstraat" verdwijnt.

“De Wetstraat is een lange straat. Wie er vertoeft, ontdekt verschillende kabinetten, enkele parlementen en zelfs een partijhoofdkwartier. Het zijn allemaal politieke niveaus die aan bod zullen komen in "De afspraak op vrijdag"", vertelt De Vadder. "Bovendien zullen we ook geregeld proberen uit de kleine stolp van de binnenlandse politiek te breken."

Drie gasten, één politicus

In "De afspraak op vrijdag" schuiven telkens drie gasten aan tafel: één politicus en twee Vlamingen met een mening. Samen met De Vadder overlopen ze de politieke gebeurtenissen van de afgelopen week.

“Naast de politici van alle mogelijke niveaus komen er ook gasten die de politiek aandachtig volgen. Professioneel, zoals de politieke redacteurs van kranten bijvoorbeeld; maar evengoed liefhebbers van de politiek: mensen die niet noodzakelijk tot het politieke of journalistieke milieu behoren, maar wel de actualiteit volgen en die ook vanuit hun invalshoek interpreteren.”