Luchtverkeer op Brussels Airport verstoord door technisch probleem

Door een technisch probleem bij luchtverkeersleider Belgocontrol draaide Brussels Airport vanochtend maar op 70 procent van de capaciteit. De luchthaven verwacht vandaag een topdag aan het begin van de kerstvakantie, met 66.000 passagiers. Het probleem is intussen opgelost.

Het technisch probleem trad op tijdens de overgang van de nacht- naar de ochtendshift, rond 6 uur, zegt Belgocontrol-woordvoerder Dominique Dehaene. "Er zit een vertraging op de gegevensuitwisseling met buitenlandse luchtverkeersleiders", legt hij uit. Er moet tussen de vliegtuigen een grotere veiligheidsmarge worden ingebouwd, waardoor de capaciteit lager is.

Intussen meldt Dehaene dat de technische problemen opgelost zijn. Belgocontrol hoopt de opgelopen vertragingen tegen de middag weg te werken.