Zanger Scott Weiland overleden door giftige drugmix

Scott Weiland is overleden door een toxische mix van verschillende drugs, zo blijkt uit het toxicologische rapport. De vroegere zanger van de Amerikaanse rockband Stone Temple Pilots werd in het begin van december dood aangetroffen in zijn tourbus.

In het bloed van Weiland werden onder andere sporen van cocaïne teruggevonden. De Amerikaanse politie had al laten weten dat een kleine dosis cocaïne was gevonden in de slaapkamer van Weiland en ook elders in de tourbus lag cocaïne.

De zanger werd op 3 december dood aangetroffen in de tourbus van de band Scott Weiland & the Wildabouts, waar hij deel van uitmaakte. Weiland was jarenlang de zanger van de grungeband Stone Temple Pilots en was ook de frontman van de "supergroep" Velvet Revolver, waar onder meer Guns n' Roses-gitarist Slash deel van uitmaakte. Twee jaar geleden werd hij uit Stone Temple Pilots gezet.