Dodelijk ongeval aan spooroverweg in Kessel

Er is opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd aan een spooroverweg. In Kessel, in de provincie Antwerpen, heeft een trein gisteravond een man aangereden die onder de slagbomen gekropen was om te voet de sporen over te steken.

Het ongeval gebeurde gisteravond. De man overleed ter plaatse. Een technische ploeg van Infrabel heeft vastgesteld dat het licht en het belsignaal normaal functioneerden. Er was een tijdlang geen treinverkeer mogelijk tussen Lier en Herentals.

Spoorbeheerder Infrabel waarschuwt de laatste tijd voortdurend voor de gevaren van overwegen. "Wij doen heel veel sensibiliseringscampagnes om op dezelfde nagel te blijven hameren en dan nog zie je dat er jammer genoeg mensen zijn die dat niet respecteren."

"Daarom roepen wij nogmaals op om het rode licht te respecteren als je aan een overweg staat. Blijf wachten en ga pas de sporen over wanneer de lichten terug op wit staan, als de slagbomen terug naar boven zijn", zegt woordvoerder Thomas Baeken.

Enkele maanden geleden werd in Berlaar, vlak bij Kessel, een fietser van 16 doodgereden op een overweg.