"Ik kan niet gelukkiger zijn"

The golden buzzer. Jurylid Simon Cowell maakte er begin april maar al te graag gebruik van om een van de kandidaten aan "Britain’s got talent" probleemloos door te sturen naar de volgende ronde. En gelijk had hij: Calum Scott bracht zo’n doorleefde versie van Robyn’s "Dancing on my own" dat hij niet alleen een staande ovatie van het publiek kreeg, maar dit jaar ook een van de best bekeken YouTubefilmpjes, die geen muziekvideo zijn, afleverde.

Bijna 40 miljoen kijkers vergaapten zich intussen aan het vocale hoogstandje en zo kwam de 27-jarige jongeman uit Hull makkelijk in de jaarlijst van "Best bekeken video op YouTube wereldwijd" terecht. “Ik werd tijdens die auditie herboren. Dit werd een compleet nieuwe ervaring”, zo keek hij op de lokale nieuwswebsite Hey Today onlangs terug.

De torenhoge verwachtingen kon hij nochtans achteraf niet inlossen en dat had vooral te maken met het feit dat hij tijdens zijn versie van Rihanna’s "Diamonds" een deel van zijn tekst vergat. Uiteindelijk eindigde hij op de 6e plaats. Maar het internet had hem intussen wel degelijk leren kennen dankzij YouTube.

"Tot aan die auditie werkte ik bij de gemeente en was ik gewoon een normale jongen. Ik deed wat jongeren van mijn leeftijd doen: op stap gaan en dronken worden. Ik kan het daarom nog altijd niet geloven hoe ik momenteel mijn brood kan verdienen. Optredens, hier en in het buitenland, mijn kop laten zien op evenementen, handtekeningen zetten, selfies met fans nemen. Het werd een wervelwind van emoties en ik heb er ieder moment van genoten. Ik kan niet gelukkiger zijn."

"Ik trad bij die auditie op na mijn zus die net ervoor weggestemd was door de jury. Dat deed pijn. Na haar getroost te hebben moest ik het podium op. Moest ik optreden voor dezelfde jury en voor hetzelfde publiek, terwijl juist daarvoor mijn zus, mijn inspiratiebron, het zwijgen opgelegd was. Die gevoelens deden me het nummer uiteindelijk zingen zoals ik het gezongen heb."

"Hoe uniek Simon Cowell ook is, hij betekent niet het begin en het einde van wat je wil bereiken. Er zijn zoveel andere mogelijkheden, zonder de hand van Cowell. Ik ben blij dat ik hem ben tegengekomen, maar dat is nu voorbij. Het had misschien iets langer mogen duren, maar het zij zo."

"Momenteel ben ik nog op zoek naar een eigen sound, iets origineels dat bij mij hoort en van waaruit ik iets gigantisch kan opbouwen naar de toekomst toe. Ik wil er mijn tijd voor nemen en het juiste doen. Ik ben dus zeker niet gehaast om eender wat op de markt te gooien."

Hier beneden kunt u nogmaals de auditie van Scott bekijken:

lees ook