Deense prins Christian van verdrinkingsdood gered in Australië

Het heeft niet veel gescheeld of de Denen waren hun toekomstige koning kwijt. Op vakantie in Australië is prins Christian tijdens het pootjebaden in moeilijkheden geraakt. Gelukkig wist een aandachtige strandwachter de jongen van 10 tijdig uit zee te halen.
danapress

De Deense kroonprins Frederik, zijn echtgenote prinses Mary en hun vier kinderen zijn momenteel op vakantie in Australië, het thuisland van de prinses. Afgelopen donderdag verpoosde het gezin op het strand van Gold Coast, een stad in de deelstaat Queensland. Op een bepaald moment ging het helemaal mis toen een hevige golf prins Christian in zee sleurde. Hij is de oudste zoon en het eerstgeboren kind van Frederik en Mary en bijgevolg de toekomstige koning van Denemarken.

Strandwachter Nick Malcolm had gelukkig snel in de gaten dat de jongen van 10 in moeilijkheden verkeerde. Hij peddelde op een surfplank de zee op en wist de prins tijdig uit het water te halen. Aanvankelijk had hij geen idee wie de jongen was. Pas toen omstaanders hem op de identiteit van het kind wezen, viel zijn frank.

Volgens Australische media heeft prins Frederik de strandwachter persoonlijk bedankt voor zijn kordaat ingrijpen. Prins Christian zelf is naar verluidt niet getraumatiseerd door het voorval. Hij zou alweer op hetzelfde strand zijn gesignaleerd.