Defecte projector verknalt "Star Wars" voor tientallen bioscoopgangers

In een bioscoopzaal in Hollywood hebben fans van "Star Wars" hun ergste nachtmerrie beleefd. Tijdens een vertoning van "The force awakens" bleef de projector haperen. Toen technici het ding weer aan de praat kregen, was plots het einde van de film op het scherm te zien. De ontzetting bij het publiek was totaal.

Het bizarre voorval vond enkele dagen geleden plaats in het filiaal van ArcLight Cinemas in Hollywood in de Amerikaanse staat Californië. Tijdens een avondvoorstelling van "Star Wars: the force awakens" ging het helemaal fout. Terwijl de film over het scherm rolde, begon de projector te haperen. Technici probeerden het toestel hierop weer aan de praat te krijgen.

Terwijl het publiek in de zaal ongeduldig op het vervolg van de film wachtte, trok de projector zich plots weer in gang. Helaas hernam het ding de vertoning niet waar die was onderbroken, maar sprong het naar het einde van de film. Seconden lang was de ontknoping van het verhaal op het scherm te zien.

Verschillende bioscoopgangers hebben het hele gebeuren op film vastgelegd. De chaos en het ongeloof in de zaal was compleet. Vol ontzetting sprongen mensen recht, anderen riepen aan één stuk door "nooooo".

Wie enkel de reactie van het publiek wil zien zonder iets over de film zelf te weten te komen, kan op Facebook dit filmpje bekijken. Opgelet: onderstaand YouTube-filmpje is langer en toont naast de ontzetting in de zaal óók wat op het scherm was te zien.

lees ook