Vlaming toont sportieve kant voor Music For Life

De Vlaming toont zijn sportieve kant voor Music For Life. In Hasselt zijn de Limburgers tijdens de tweede dag van het loopevenement Warmathon de -voorlopig- "Warmste stad van Vlaanderen" geworden. Bedoeling is om deze week in 5 Vlaamse steden zoveel mogelijk rondjes te lopen voor de goede doelen van Music For Life. En in Brugge heeft een ploeg journalisten vanochtend een team met politici verslagen met 7-0 tijdens Football For Life.

Journaalanker Hanne Decoutere (foto) is meter van de actie in Hasselt en wilde het vandaag beter doen dan de Leuvenaars en dat is ook gelukt. In Leuven werd gisteren 41.320 euro opgehaald. Er werden 14.358 rondjes gelopen, in totaal 32.248 kilometer.

In Hasselt werd 36.730 euro opgehaald. Maar er werd 33.083 kilometer gelopen (14.384 rondjes). Dat is dus meer dan in Leuven en daarmee is Hasselt -voorlopig- de "Warmste stad van Vlaanderen".  Decoutere liep zelf trouwens 18,3 kilometer voor het goede doel.

Morgen wordt er gelopen in Brugge, dinsdag in Gent en woensdag in Antwerpen. Woensdagavond weten we in welke Vlaamse provinciehoofstad de meeste kilometers zijn gelopen en welke stad zich de "Warmste stad van Vlaanderen" mag noemen.

Tom Cornille

Football For Life

Vanochtend was er ook al een voetbalmatch voor Music For Life tussen journalisten en politici, op het oefenveld naast het Jan Breydelstadion in Brugge.

Het initiatief kwam van VRT-journalist Ivan De Vadder en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) en de opbrengst gaat naar de vzw Stop Darmkanker. De journalisten (met in het team onder anderen Kobe Ilsen, Lieven Verstraete en Björn Soenens) wonnen de wedstrijd met 7-0.

Daarnaast schonken nog veel andere Vlamingen de opbrengst van hun gesponsorde looptochten of andere sportwedstrijden aan een goed doel.