"Marina" verbreekt kijkcijferrecord van "Titanic"

"Marina", de film van Stijn Coninx over zanger Rocco Granata, heeft een kijkcijferrecord beet. Afgelopen zondag stemden 1.402.500 kijkers af op Eén voor de televisiepremière. "Marina" wordt zo de best bekeken tv-film in ruim 20 jaar, schrijft Het Nieuwsblad.

Het vorige kijkcijferrecord voor een film stond op naam van kaskraker "Titanic". Bij de eerste vertoning op televisie in 2001 zagen 1.124.000 Vlaamse kijkers het luxeschip zinken. "Marina" verpulvert dat record nu met ruim 275.000 kijkers, exclusief uitgestelde kijkers. De film verovert zeker een plaats in de top 20 van best bekeken televisieprogramma's van 2015.

Ook in de bioscoop deed "Marina" het met ruim een half miljoen bezoekers erg goed. Maar 1,4 miljoen kijkers voor een Vlaamse film op televisie is wel bijzonder veel, erkent VRT-filmjournalist Ward Verrijcken.

"Het record zit hem in een combinatie van elementen. Aan het begin van de kerstvakantie zaten er veel mensen voor televisie, zeker op zondagavond", aldus Verrijcken in Het Nieuwsblad. "De film spreekt bovendien een breed publiek aan: het verhaal over Rocco Granata bekoort vooral oudere kijkers. Hoofdrolspeler Matteo Simoni lokt een jonger publiek."

De kans is reëel dat dit record snel van de tabellen wordt geveegd. Aanstaande zondag gaat de eerste Kampioenenfilm "Kampioen zijn blijft plezant" in televisiepremière. In volle kerstvakantie lijkt een nieuw kijkcijferrecord niet uitgesloten. De film lokte eerder al 765.000 Vlamingen naar de bioscoop.

Meest gelezen