Disney plant een vijfde "Indiana Jones"-film

Disney heeft bevestigd dat er een nieuwe "Indiana Jones"-film in de pijplijn zit. De voorbije maanden werd daarover druk gespeculeerd. De vorige film in de reeks dateert van 2008.
Een beeld uit "Raiders of the lost ark".

Bob Iger, de CEO van Disney, bevestigde de geruchten in een interview met de financiële nieuwssite Bloomberg. Hij zei dat er een nieuwe "Indiana Jones"-film zal komen, maar gaf geen details.

Er is nog niets officieel bekend over een releasedatum of een regisseur, maar Steven Spielberg, die de vorige vier films regisseerde, liet eerder al weten dat hij er zin in heeft om een vijfde film te maken en dat hij dan opnieuw zou willen samenwerken met Harrison Ford, die het titelpersonage vertolkt in de filmreeks.

Anderzijds waren er de voorbije maanden ook geruchten dat een jongere acteur de rol van Indiana Jones zou overnemen, waarbij de namen van Chris Pratt en Bradley Cooper genoemd werden.

Disney verwierf de rechten op de "Indiana Jones"-reeks in 2012, toen het Lucasfilm, het bedrijf van George Lucas, overnam. De laatste film "Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull" (2008) was een succes aan de bioscoopkassa's, maar kreeg veel kritiek van fans en recensenten.

Meest gelezen