Natalie Cole ("Unforgettable", "This will be") overleden

De Amerikaanse zangeres Natalie Cole (65) is overleden in het ziekenhuis in Los Angeles. Ze is bekend van hits als "Unforgettable" en "This will be (an everlasting love)". De zangeres was de dochter van jazzlegende Nat King Cole. Ze overleed aan de gevolgen van verschillende gezondheidsproblemen.

Natalie Cole bracht in 1975 haar debuutplaat "Inseparable" uit. Haar beroemde vader was toen al 10 jaar overleden. Ze scoorde meteen een grote hit met "This will be (an everlasting love)".

In de jaren daarna volgden er nog verschillende successen, maar begin jaren 80 ging het de verkeerde kant op. De r&b-zangeres raakte verslaafd aan heroïne en andere drugs. In die periode raakte ze besmet met hepatitis C. De diagnose werd pas gesteld in 2008. Een jaar later onderging ze een niertransplantatie.

In 1988 leverde "Pink cadillac", een cover van Bruce Springsteen, haar opnieuw een hit op. Haar grootste succes kwam er in 1991, met het album "Unforgettable... with love". Er werden 14 miljoen exemplaren van verkocht. Verscheidene liedjes op de plaat -zoals "Unforgettable"- zijn duetten waarbij Cole meezingt met haar overleden vader.

"Unforgettable... with love" leverde Cole zes Grammy's op. In totaal won ze er negen, de laatste was in 2009 voor het album "Still unforgettable". Ondanks haar gezondheidsproblemen bleef Cole de voorbije jaren optreden. De jongste tijd was haar toestand verslechterd, waardoor ze haar geplande concerten had afgezegd. Ze trouwde drie keer en laat een zoon achter.

"This will be (an everlasting love)" (1975)

"Pink cadillac" (1988)

"Unforgettable" (1991)

Meest gelezen