Tel Aviv opgeschrikt door schietpartij in bar

In Tel Aviv heeft een schutter om een nog onbekende reden het vuur geopend in een bar. Bij die schietpartij zijn twee personen om het leven gekomen, en raakten 8 anderen gewond. Eén persoon zou nog in kritieke toestand verkeren.

De schietpartij vond plaats op de hoek van Dizengoff Street met Gordon Street, in het centrum van de stad. Vier slachtoffers zijn er erg aan toe.

De schutter sloeg meteen op de vlucht en is nog steeds spoorloos. Ondanks de inzet van grote middelen, kon de man nog niet gevat worden. De zoektocht is overigens nog steeds aan de gang.

De identiteit van de man is voorlopig nog niet bevestigd. Volgens enkele Israëlische media zou het gaan om een Israëlische Arabier van 29 uit het noorden van het land. Zijn vader zou hem op videobeelden herkend hebben en dat aan de autoriteiten gemeld hebben. De dader zou ook het geweer van zijn vader gestolen hebben. De politie wil dat voorlopig niet bevestigen.

Er wordt onderzocht of de daad eventueel gelinkt is aan een terroristische organisatie. Hoe dan ook komt de aanval in een klimaat van grote spanningen tussen Israëli's en Palestijnen.

Meest gelezen