WPG Uitgevers ontslaat 5 werknemers van voormalige uitgeverij Davidsfonds

Een maand na de overname van Davidsfonds Uitgeverij heeft WPG Uitgevers beslist om 5 van de 13 werknemers aan de deur te zetten. Dat meldt Het Nieuwsblad en het bericht wordt bevestigd bij het Davidsfonds.

In het persbericht over de overname op 7 december vorig jaar meldde WPG Uitgevers nochtans dat de overname geen onmiddellijke gevolgen zou hebben voor de Leuvense uitgeverij. "Alle medewerkers worden overgenomen en blijven aan de slag in de kantoren van het Davidsfonds in Leuven", stelde WPG toen. Volgens Het Nieuwsblad is het toch niet haalbaar gebleken om alle jobs te behouden en dienen vijf administratieve werknemers te vertrekken.

Tine Verhelst, directeur van het Davidsfonds, weigert elke commentaar op de beslissing en stelt dat met de betrokkenen een regeling getroffen werd. De vakbonden hebben geen vertegenwoordigers bij het Davidsfonds en onthielden zich eveneens van commentaar. Volgens Verhelst zou er alleszins geen sprake zijn van personeelsacties tegen deze beslissing.

Meest gelezen