Roemeen laat leven bij zwaar verkeersongeval op E314

Bij een verkeersongeval op de E314 in Genk zijn kort voor de middag een dode en een zwaargewonde gevallen. Het ongeval gebeurde in de staart van een file, die was ontstaan na een eerdere reeks ongevallen op de snelweg.

Een vrachtwagenbestuurder zag de file te laat en duwde een bestelwagen die voor hem reed onder een reisbus.

De brandweer moest ter plaatse komen om de inzittenden te bevrijden. Voor een 40-jarige man uit Roemenië kon heen hulp meer baten, hij overleed op de plaats van het ongeval. De 35-jarige Roemeense bestuurster van de bestelwagen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De snelweg is intussen vrijgemaakt, maar er staat wel nog een lange file.

Enorme verkeershinder

Door de ongevallen is er een enorme verkeerschaos op de E314 in Genk richting Lummen. De E314 ter hoogte van Genk-centrum is volledig afgesloten. Er staat een file van ruim 2,5 kilometer tot aan de afrit Genk-Oost. Het verkeer vanuit Aken richting Lummen wordt geadviseerd via Luik te rijden.

"De E314 ter hoogte van Genk is absoluut te vermijden", klinkt het.

Meest gelezen