Wel degelijk asielzoekers betrokken bij massale aanranding in Keulen

Er waren wel degelijk asielzoekers betrokken bij de gewelddaden in de Duitse stad Keulen op oudejaarsnacht. Achttien ondervraagde verdachten hebben een asielprocedure lopen. Dat laat het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken verstaan. Twee mannen zouden afgelopen nacht zijn gearresteerd, maar intussen weer zijn vrijgelaten.

Tijdens de feestnacht in de buurt van het station van de Duitse stad werden zeker honderd vrouwen bepoteld en bestolen door honderden mannen met een “Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk”.

De Duitse politie kon al 31 verdachten identificeren en ondervragen en 18 van hen hebben een asielprocedure in Duitsland lopen. Aanvankelijk klonk het nog officieel dat er geen asielzoekers of vluchtelingen betrokken waren.

Onder de verdachten zijn 9 Algerijnen, 8 Marokkanen, 5 Iraniërs en 4 Syriërs. Ook twee Duitsers, een Irakees, een Serviër en een Amerikaans burger zouden betrokken zijn geweest bij de massa-aanranding. Zij worden verdacht van diefstal en fysiek geweld en niét van het seksueel geweld waarover heel wat slachtoffers tot nu toe hebben getuigd.

Het merendeel van de misdrijven die de Duitse politie tot nu kon documenteren, hebben effectief te maken met diefstal of lichamelijk geweld. Drie gedocumenteerde misdrijven gaan over seksueel geweld.

Twee arrestaties

Binnenlandse Zaken liet niets weten over eventuele arrestaties of aanhoudingen. Volgens Duitse media heeft de politie afgelopen nacht wel twee verdachten van allochtone afkomst opgepakt, maar die zouden intussen weer zijn vrijgelaten. De politie zou bij hen gsm's in beslag genomen hebben waarop beelden van nieuwjaarsnacht waren opgeslagen.

Op de gsm's zouden beelden staan van de rellen en aanrandingen van vrouwen. Bovendien werden fiches met Arabisch-Duitse vertalingen van seksistische opmerkingen in beslag genomen.

Volgens de Duitse omroep WDR werden op oudejaarsnacht zelf 11 mensen meegenomen en 4 opgepakt. Van 71 mensen werd de identiteit genoteerd. De politie stelde 32 processen-verbaal op.

Meest gelezen