Levenslang geëist voor Israëli's die Palestijnse tiener levend verbrandden

Het openbaar ministerie heeft bij de Israëlische rechtbank in Jeruzalem levenslange gevangenisstraffen geëist voor de twee Joodse jongeren die ervan beschuldigd worden in 2014 een Palestijnse tiener levend verbrand te hebben.
Archieffoto van de Palestijnse vlag.

De moord op Mohammad Abu Khdeir veroorzaakte een escalatie van geweld, die leidde tot de Gaza-oorlog in juli en augustus 2014.

Drie Israëlische Joden staan sinds enkele maanden terecht voor de misdaad, maar de zitting van vandaag ging enkel over de twee daders die minderjarig waren op het moment van de feiten.

De rechtbank besliste in december om de meerderjarige dader aan een mentaal onderzoek te onderwerpen. Hij wordt ervan verdacht de voornaamste aanstichter van de moord te zijn geweest. De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan over zijn strafrechtelijke verantwoordelijkheid.

De rechtbank oordeelde in december dat de drie beschuldigden Mohammad Abu Khdeir wel degelijk ontvoerd en vermoord hebben en bevond de twee minderjarigen schuldig, zonder zich over hun straf uit te spreken.

Meest gelezen