Lieven Scheire presenteert "Superbrein" op Ketnet

Vanaf zondag 24 januari programmeert Ketnet "Superbrein", een nieuw programma waarin Lieven Scheire kinderen op speelse wijze met wetenschap en techniek in contact brengt.

In "Superbrein" nemen twee teams van kinderen het tegen elkaar op. Een derde Ketnet-team drijft hen tot het uiterste. Dat laatste team bestaat uit Maureen Vanherberghen, Dempsey Hendrickx en Celine Verbeeck.

De teams beantwoorden vragen over wetenschappelijke experimenten, ze voeren proeven en ludieke opdrachten uit, ze krijgen een praktische uitdaging en tot slot worden ze ook aan een "vragenvuur" onderworpen. Wie het beste scoort, wordt aan het einde van elke uitzending officieel tot Superbrein uitgeroepen.

De presentatie is in handen van Lieven Scheire. Hij wordt bijgestaan door Jasper Dreesen die de rol van Proefkonijn vervult. Het programma gaat van start op zondag 24 januari om 8.50 uur op Ketnet.

Meest gelezen