Van Reybrouck werkt aan nieuw boek over Indonesië

Schrijver David Van Reybrouck bereidt momenteel een nieuw boek voor in Indonesië. Dat heeft hij gezegd op Studio Brussel, waar hij gebeld werd naar aanleiding van de aanslagen in Jakarta. Het boek zal gaan over de dekolonisatie van Indonesië.

"Het wordt een boek in de trant van "Congo". Ik ben hier enkele maanden om mensen te interviewen over het koloniale geweld door de Nederlanders", zegt hij.

De schrijver verblijft momenteel in de hoofdstad Jakarta, op zo'n vierhonderd meter van het winkelcentrum en het Starbucks-café waar verschillende ontploffingen zijn geweest. "Ik had vandaag enkele interviews gepland met mensen van boven de 90, maar die heb ik nu even afgezegd."

David Van Reybrouck schrijft essays, proza, poëzie en theater. Hij is vooral bekend van zijn boek "Congo. Een geschiedenis.", dat ondertussen al in meerdere talen is uitgebracht. Zijn werk werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs. 

Meest gelezen